Υπηρεσίες

1. Ανάλυση Σύστασης Σώματος

Μία πλήρης ανάλυση σώματος γίνεται σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και γίνεται μέσω της βιοηλεκτρικής εμπέδησης για κάθε τμήμα του σώματος χωριστά. Η μέτρηση γίνεται με έναν από τους κορυφαίους αναλυτές υψηλής ακρίβειας και επαναληψιμότητας TANITA MC780.
Η μέτρηση μπορεί να γίνει σε παιδία, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους και μας δίνει την ακριβή σύσταση του σώματος.

Δείτε περισσότερα..

Ολόκληρο το σώμα:
1. Το βάρος
2. ΔΜΣ
3. Εκτίμηση βασικού μεταβολικού ρυθμού (BMR)
4. Το σωματικό λίπος (%, kg)
5. Σπλαχνικό λίπος
6. Άλιπη μάζα
7. Μυική μάζα
8. Οστική μάζα
9. Συνολικά υγρά του σώματος
10. Εξωκυττάριο υγρό
11. Ενδοκυττάριο υγρό
12. Οίδημα
13. Μεταβολική ηλικία
14. Σωματική κατάταξη
15. Κατανομή σωματικού λίπους
16. Ισορροπία μυικής μάζας
17. Επίδοση μυών κάτω άκρων
18. Τμηματική ανάλυση για κάθε άνω και κάτω άκρο και κορμό
19. Phase angle
Τμηματικές Μετρήσεις για κάθε άνω και κάτω άκρο ξεχωριστά:
1. Μυϊκή Μάζα
2. Διαβάθμιση Μυϊκής Μάζας
3. Λίπος (%)
4. Λιπώδης Μάζα
5. Διαβάθμιση Λίπους
6. Αξιολόγηση Ισορροπίας Σώματος
7. Αξιολόγηση Φυσικής Κατάστασης
8. Ισορροπία Μυϊκής Μάζας
9. Επίδοση Μυών Κάτω Άκρων
10. Κατανομή Λίπους
11. Ιστορικό Αποτελεσμάτων

Προυποθέσεις μέτρησης
Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάλυση σύστασης σώματος:
1. Να μην έχετε καταναλώσει φαγητό και υγρά για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από τη μέτρηση.
2. Να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ τις τελευταίες 8–12 ώρες.
3. Να μην έχετε ασκηθεί έντονα (άθληση ή  έντονη φυσική δραστηριότητα εν γένει) τις τελευταίες 8–12 ώρες.
4. Να μη φοράτε μεταλλικά αντικειμένα (κοσμήματα, ζώνες), που να έρχονται σε επαφή με το δέρμα.
5. Οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας πρέπει να βρίσκονται στην ίδια φάση του καταμήνιου κύκλου, κάθε φορά που πρόκειται να επαναληφθεί η μέτρηση.
6. Η ανάλυση δεν πρέπει να γίνεται σε πολύ ζεστό ή πολύ κρύο περιβάλλον, και η θερμοκρασία του σώματος πρέπει να είναι κανονική.
7. Σημειώνεται ότι η ανάλυση σύστασης σώματος δεν επιτρέπεται σε άτομα με βηματοδότη.

3. Κλινική Διατροφή

Η κλινική διατροφή εφαρμόζεται στα πλαίσια παρακολούθησης και διατροφικής υποστήριξης ασθενών με χρόνια νοσήματα. Ο Κλινικός Διαιτολόγος σε συνδυασμό με άλλους επαγγελματίες υγείας (γιατρός, φαρμακοποιός), είναι ικανός να βοηθήσει τους ασθενείς να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Η κλινική διατροφή συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση αλλά και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εκάστοτε ασθένειας.
Δείτε περισσότερα..
Η κλινική διατροφή είναι εξατομικευμένη στον κάθε ασθενή, με κύριο στόχο να βοηθήσει τον πάσχοντα να αντιμετωπίσει αλλά και να βελτιώσει την καθημερινότητα του. Παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη σε κλινικά περιστατικά.
1. Παχυσαρκία
2. Καρδιαγγειακά Νοσήματα- Υπέρταση
3. Αναιμία
4. Παθήσεις Πεπτικού Συστήματος
5. Διαβήτης Ι & ΙΙ
6. Νεφρολογικά Νοσήματα
7. Γονιμότητα
8. Εντερική – Παρεντερική Διατροφή
9. HIV λοίμωξη- AIDS
10. Καρκίνος
11. Διαταραχές Ήπατος, χοληφόρων και παγκρέατος
12. Παθήσεις νευρικού συστήματος
13. Τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες
14. Αυτοάνοσα Νοσήματα

5. Πρόγραμμα διατροφής για Τρίτη ηλικία

Η Τρίτη ηλικία είναι μία σημαντική περίοδος ζωής η οποία χρήζει άμεσα διατροφική παρακολούθηση αφού τα άτομα αυτά είναι ευαίσθητα σε νοσήματα, λαμβάνουν πολλά φάρμακα με αποτέλεσμα να έχουν πολλές διατροφικές ανάγκες. Στη διαθρέψη συμβουλεύουμε και εκπαιδεύουμε τους ίδιους αλλά και τους φροντιστές τους για την σωστή θρέψη.

7. Εγκυμοσύνη- θηλασμός

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου/μωρού και την υγεία της μητέρας. Με βάση τις ανάγκες της κάθε γυναίκας δημιουργούμε μαζί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου και για την υγεία της μητέρας.

9. Αθλητική Διατροφή

Συνήθως για να δει κάποιος αποτέλεσμα με την άσκηση θα πρέπει να συνοδεύεται και με σωστή διατροφή. Η διατροφή για τα άτομα που γυμνάζονται είναι απαραίτητη αφού με αυτή μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της. Μέσω της σωστής διατροφής ο αθλούμενος προστατεύει το σώμα του από τραυματισμούς και μειώνεται το αίσθημα της κούρασης. Ανάλογα με την άσκηση του κάθε αθλητή δημιουργούμε προγράμματα και συμβουλεύουμε για τη σωστή διατροφική εκπαίδευση.

2. Μέτρηση βασικού μεταβολισμού

Η μέτρηση του Βασικού Μεταβολισμού πραγματοποιείται με τη μέθοδο της έμμεσης θερμιδομετρίας (μέτρηση της πρόσληψης οξυγόνου και της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα με τη συσκευή Fitmate). Συγκεκριμένα τοποθετείται μία μάσκα σιλικόνης στο πρόσωπο του εξεταζόμενου για 10-15 λεπτά οπότε και καταγράφεται η αναπνοή του ατόμου (εισπνοή οξυγόνου- εκπνοή διοξειδίου).

Δείτε περισσότερα..

To Fitmate είναι ένα επιτραπέζιο σύστημα μέτρησης του μεταβολισμού σχεδιασμένο από την εταιρεία Cosmed, πρωτοπόρο στην κατασκευή καρδιοαναπνευστικού και μεταβολικού διαγνωστικού εξοπλισμού, για τον έλεγχο του βάρους.
Ο κύριος λόγος για τον οποίο γίνεται η μέτρηση του μεταβολισμού είναι ο σχεδιασμός ενός εξατομικευμένου προγράμματος ελέγχου του βάρους με βάση τα ευρήματα που αφορούν στον οργανισμό του εκάστοτε εξεταζόμενου.
Προυποθέσεις:
1. Να μην έχετε καταναλώσει, για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από τη μέτρηση:
α) φαγητό και υγρά, εκτός από νερό,
β) αλκοόλ και ροφήματα με καφεΐνη
2. Να μην έχετε καπνίσει για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από τη μέτρηση.
3. Να μην έχετε κάνει έντονη φυσική δραστηριότητα για τουλάχιστον 8 ώρες πριν από τη μέτρηση.
4. Να μην έχετε πάρει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής και φάρμακα που περιέχουν εφεδρίνη (Ma Huang) ή ψευδοεφεδρίνη (π.χ. Comtrex cold, Mucocold) για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από τη μέτρηση.
* Για όσο το δυνατόν περισσότερο ακριβή και συγκρίσιμα αποτελέσματα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι, την επόμενη φορά που θα γίνει η εξέταση, να τηρηθούν οι ίδιες ακριβώς συνθήκες. Αν, για παράδειγμα, έχετε έρθει στο γραφείο με τα πόδια, καλό θα ήταν να κάνετε το ίδιο και κατά την επόμενη μέτρηση. Ιδανικά, θα πρέπει να πληρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις.

4. Πρόγραμμα Διατροφής για παιδία- εφήβους

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Μαζί με τους γονείς και τα παιδία δημιουργούμε διατροφικά πλάνα και εκπαιδεύουμε τα παιδιά αλλά και τους γονείς στην κατάλληλη διατροφή για αυτά. Εντάσσουμε όλα τα τρόφιμα στη διατροφή με κύριο στόχο την σωστή ανάπτυξη του σώματος και του μυαλού.

6. Απώλεια/Αύξηση βάρους

Είναι σύνηθες πλέον να ακούμε στη καθημερινότητά μας, ότι για να χάσεις βάρος πρέπει να πεινάσεις και για να αυξήσεις το βάρος σου πρέπει να τρως μέρα νύχτα. Εμείς στη Διαθρέψη πιστεύουμε ότι με την σωστή διατροφή και με εξατομικευμένα προγράμματα, για τον κάθε επισκέπτη τα οποία διαμορφώνονται στις συνήθεις και στα γούστα του, μπορούμε να επιτύχουμε την σωστή απώλεια κιλών αλλά και την σωστή αύξηση του βάρους. Τα διαιτολόγια δημιουργούνται με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε επισκέπτη.

8. Διατροφικές Διαταραχές

Οι διατροφικές διαταραχές χρήζουν άμεσα διατροφικής παρακολούθησης

10. Συμβουλευτική – Εκπαιδευτική Διατροφή

Η αλλαγή της συμπεριφοράς χρειάζεται χρόνο για να γίνει, έτσι με επαναλαμβανόμενες συνεδρίες και σωστή καθοδήγηση, ο ασθενής είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται μόνος του τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για μια πιο υγιεινή διατροφή. Η τεχνική της κινητοποίηση και η θέσπιση εφικτών στόχων είναι βήματα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Health Starts Here

Χιλιάρχου Ορεινού 3, Αίγιο , τηλ: 26910 20460